Live Workshop: November 8th-10th

Dates: November 8th-10th
Teachable Access Begins: November 1st
Teachable Access Until: March 6th, 2025

Check out the Live Workshop Schedule

Day One – Domain I
9:15am – 9:30am (15 min) Welcome and Introduction
9:30am – 10:30am (1 hr) Exam Essentials: A Guide to Identifying Keywords in Situational Questions
10:30am – 11:45am (1.25 hr) Health Promotion, Education, and Counseling
11:45am – 12:00pm (15 min) Break
12:00pm – 12:45pm (45 min) Statistics and Research
12:45pm – 1:45pm (1 hr) Absorption/Excretion of Nutrients, Glycolysis and the TCA Cycle
1:45pm – 1:30pm (45 min) Lunch
1:30pm – 2:30pm (1 hr) Vitamins, Minerals, and other Essential Nutrients
2:30pm – 3:30pm (1 hr) Energy, Water, and Acid-Base Balance
3:30pm – 4:40pm (10 min) Break
4:40pm – 5:40pm (1 hr) Nutrition Patterns Throughout Life and Inborn Illnesses
5:40pm – 6:00pm (20 min) Q&A and Closing Remarks

Day Two – Domain II
9:15am – 9:30am (15 min) Welcome and Introduction
9:30am – 10:30am (1 hr) Entitlement vs Non-Entitlement Programs, Surveillance Systems, and Guidelines
10:30am – 11:30am (1 hr) Nutrition Screening, Biochemical Assessment, and Medications
11:30 am – 11:45am (15 min) Break
11:45am – 12:45pm (1 hr) Medical Nutrition Therapy – Part 1
12:45pm – 1:45pm (1 hr) Medical Nutrition Therapy – Part 2
1:45pm – 2:30pm (45 min) Lunch
2:30pm – 3:30pm (1hr) Medical Nutrition Therapy – Part 3
3:30pm – 4:30pm (1 hr) Energy, Water, and Acid-Base Balance
4:30pm – 4:40pm (10 min) Break
4:40pm – 5:40pm (1 hr) Enteral and Parenteral Nutrition Support
5:40pm – 6:00pm (20 min) Q&A and Closing Remarks

Day Three – Domain III & IV
9:15am – 9:30am (15 min) Welcome and Introduction
9:30am – 10:30am (1 hr) Functions of Management
10:30am – 11:30am (1 hr) Human Resources and Accounting
11:30am – 11:45am (15 min) Break
11:45am – 12:45pm (1 hr) Marketing and Quality Control
12:45pm – 2:00pm (1.25 hr) Food Science, Sanitation, and Safety
2:00pm – 2:30pm (30 min) Lunch
2:30pm – 3:30pm (1 hr) Menu Development, Procurement, and Food Quality
3:30pm – 4:30pm (1 hr) Production Systems, Equipment, and Facility Planning
4:30pm – 4:40pm (10 min) Break
4:40pm – 5:40pm (1 hr) Exam Essentials: A Guide to Identifying Keywords in Situational Questions (cont.)
5:40pm – 6:00pm (20 min) Q&A and Closing Remarks